درس زیست شناسی، مهم ترین درس بچه های تجربی برای کنکور سراسری هست. در این ویدیوی آموزشی از بوکیاتو، آقای علی نظیف، مشاور تحصیلی، برای شما روش صحیح مطالعه درس زیست شناسی برای کنکور را برای شما توضیح می دهد.


این ویدیو، قسمت دوم از روش صحیح مطالعه درس زیست شناسی برای کنکور است. به همه شما داوطلبان کنکور توصیه می کنیم حتما این ویدیوها را مشاهده کنید.

[hvp-video url=”http://api.driq.com/play/video/?videoId=8e718943-a78e-4d09-9291-466171f93ba3″ adtagurl=”https://api.tapsell.ir/v2/pre-roll/5b1f8aa9ce9f6d0001d1d9c6/vast?secretKey=gjsebafsrbjjtgstslnqjrenpqhbctsshflqdkllefmkeljrasjljlojlqsesrggrdtiiq” poster=”https://bookiato.ir/mag/wp-content/uploads/2018/06/best-way-read-zist-konkur.jpg” controls=”true” autoplay=”true” loop=”false” muted=”false” ytcontrol=”false” class=”video-js vjs-default-skin vjs-16-9″][/hvp-video]

در ادامه متن این ویدیو را نیز برای شما آماده کرده ایم.

روش مطالعه درس زیست شناسی برای کنکور – قسمت ۲

قبل از اینکه بریم همچنان سر خوندن زیست. ما گفتیم قالب سوال های زیست به چه شکلیه، اما یه تحلیلی از کنکورهای سال های پیش داشته باشیم.
از سال ۸۵ تا امسال سوال های کنکور سراسری تفاوت داشته، نگاه می کنیم و بررسی می کنیم:
سال ۸۷ به قبل یعنی ۸۵ تا ۸۷، طراح به شکلی سوال طراحی می کرد که کسی که تمام این سه کتاب رو کامل خونده و مبحث خوانی و گزیده خوانی نکرده بتونه ۱۰۰ بزنه، یعنی بچه ها رو طوری تفکیک میکنند که بچه هایی که کامل خوندن و بچه هایی که کامل نخوندند.
اینجا درصدها خوب بود، یعنی ۸۷ ما تعداد ۱۰۰ بالایی داشتیم. ۸۵ و ۸۶ از اون طرف هم تعداد میانگین درصد ۷ درصد نبود خیلی بالاتر بود اما چه اتفاقی افتاد که الان به این جا رسیدیم. از سال ۸۷ به بعد تا سال ۹۰ یه تغییر جدید اومد وارد کتاب درسیمون شد و از اون طرف هم اومد وارد آزمونمون شد. دیگه طراحهای آزمون سراسری این شکلی نگاه نمی کردند که بعضی ها که همه کتاب رو خوندند بتونند ۱۰۰ (درصد) بزنند، این رو پایه قرار دادن همه موظفند تمام کتاب ها رو بخونند، همه فصل های هر سه کتاب رو.
اما اون کسی که مفهوم رو فهمید میتونه تست بزنه یعنی سوال ها مثل گذشته از همه جا اما مفهومی طرح شد. همینجا اولین افت درصد رو داشتیم. یعنی به طرز چشمگیری دیدیم که از ۸۷ تا ۹۰ که سوال های مفهومی واردش شد سوال های ترکیبی نه ها، مفهومی. یعنی سوال هایی که از بطن شکل ها نمودارها و مثال های کتاب درسی طراحی می شد که عینا شبیه کتاب درسی نبود. شما باید قبلا این رو فهمیده باشید و حفظ کرده باشید تا بتونید اون مفهوم رو پیاده سازی کنید.

بررسی کتاب شیمی جامع کنکور مهر و ماه
پیشنهاد مطلب

اما باز مشکل بعدی توی این ۴ تا چهار قسمتی ما سال ۹۰ ایجاد شد. تو کنکور سال ۹۰ اولین سالی بود که سرعت عمل هم وارد آیتم های ۱۰۰ (درصد) زدن شد. همینجا بود که درصد بچه‌ها به شدت مجدد افت کرد و هیچ درصد ۱۰۰ سال ۹۰ نداشتیم یعنی سال ۹۰ فقط ۸۲ نفر تونستند درصد بالای ۹۰ درصد بزنند ولی هیچ کس ۱۰۰ نزد چرا؟
چون حجم سوال ها زیاد شد. اول صحبتم گفتم ما ۴۳ ثانیه برای هر سوالی یه مقدار مشکل ساز میشه برامون، این مشکل از سال ۹۰ ایجاد شد. یعنی سوال ها از تمام کتاب ها مثل ۸۷ به قبل. از اون طرف مفهومی مثل ۸۷ تا ۹۰. اما ۹۰ حجم متن سوال ها زیاد شد، سوال ها یه مقدار سخت تر طرح شد و این سرعت عمل باعث شد کسی ۱۰۰ نزنه.
از ۹۰ تا امسال یعنی از کنکور ۹۰ تا ۹۳ یک مشکل جدید وارد کنکور زیست شناسیمون شد. این مشکل اینجا بود که ما از کنکور ۹۰ به بعد سوال های ترکیبی رو داشتیم. سوالی که متن سوال طراحی شده از یک شکل در زیست چهارم اما پاسخش در یک متن تو زیست دومه. باکس های زیست تعریف شد. همون جوری که رو تخته می بینید این چهار قسمت هر کدومش برای ما نوساناتی رو ایجاد کرد تا قبل از
کنکور ۸۷، ۸۷ تا ۸۹، ۹۰ و ۹۰ به بعد. اما یک مورد من این خدمتتون توضیح ندادم که بهتون بگم هی داره سخت تر میشه و شما هی می تونید نتیجه کمتری بگیرید نه باید روشن باشید که چرا اگر توی جمع بندی یا اگر در منزل تستی رو میزنید که مربوط به کنکور ۸۷، ۸۸، ۸۹ و میتونی راحت بزنیش و شاید حتی تو اون سال ها بتونی ۱۰۰ بزنی ولی میای سر جلسه کنکور یا سر جلسه مثلا آزمون آزمایشی نمیتونی ۱۰۰ بزنی، اولین دلیل اینجاست تیپ سوال ها هی داره تغییر میکنه سوال هایی که مفهومیه، حجیمه، تعمیمیه، سرعت عمل بالا میخواد و تمرکز دقت زیاد. پس باید بدونی که این درس بدون استراتژی طراحی نشده به همین دلیل که سوال هاش هم با یک استراتژی مشخص داره پیشرفت میکنه و درصدهای بچه ها کم میشه چون قدیمی فکر میکنند بروز فکر کن. بهترین سوال هایی رو که میتونی حل کنی سوال های آزمون ۹۰ به بعده. ببین واقعا اونجا میتونی خودت رو محک بزنی و به ۱۰۰ برسی یا نه. بعد در ارزش نمیشه کم گذاشت نمیتونیم بگیم که سوال های ۸۷، ۸۹ کم ارزشند. اما میتونیم بگیم که اون سوال ها، سوال های آسونتری بودن. از اون طرف دانش آموز کنکور ۹۴ با دانش آموز کنکور ۸۷ فرق میکنه شماها سطح علمی تون بالاتره، از اساتید بهتری دارید استفاده می کنید، منابع کمک آموزشی بهتری دارید. یعنی یه دید بازتر دارید پس باید آزمون هم سخت از شما گرفته بشه به هر مشکلی می رسیم به جای اینکه از مشکلاتمون برای خودمون دیوار بسازیم، پله بسازیم یعنی یادت نره همیشه این رو تاکید می کنم آزمون تو یه آزمون کیفی و رقابتیه. کاریو بکن که دیگران نمی کنند، به ۱۰۰ (درصد) فکر کن ولی برای صد نجنگ. برای ارتقاء خودت بجنگ.

بهترین کتاب لغت زبان برای کنکور ۹۸
پیشنهاد مطلب

بریم سراغ استراتژی مطالعاتی درس زیست شناسی

ما توی بحث استراتژی مطالعاتی با توجه به اینکه الان سوال های کنکور و نحوه پیشروی کنکور رو شناختیم و تقریبا می تونیم بگیم که می دونیم که از چه فصل هایی چه سوال هایی میاد، البته بودجه بندی هم خدمتتون عرض خواهم کرد. اما استراتژی مطالعاتی زیست شناسی رو برای خودمون بر اساس توان خودمون بچینیم.
من اینجا میگم دانش آموزان رو به دو دسته تقسیم می کنیم:
گروه اول: بچه هایی که نسبت به زیست شناسی دید بهتری داره احساس خوشایندتری دارند، بهتر می فهمند، اون دانش آموزان با سبک خاصی باید کار کنند و اونایی که درصدای بالا دارند، خوب میتونه بزنه یعنی وقتی میخونه ارتباطش با این درس خوب بوده میتونه درصد خوبی کسب کنه میزاریمشون تو گروه اول. و
گروه دوم: رو اختصاص میدیم به بچه هایی که در دو قشرند: ۱. بچه هایی که میخونند، می فهمند، یاد می گیرند ولی نمیتونن تست بزنند. ۲. دانش آموزهایی که خوندند، نتیجه گرفتند، یعنی به ۷۰ رسیده حالا میخواد به ۱۰۰ برسه. پس این دو گروه رو داریم.
گروه اول بچه هایی که معمولا خوبند. گروه دوم بچه هایی که یا میخوان ارتقاء پیدا کنند یا اینکه نمیتونند خوب تست بزنند. هر گروه استراتژی متفاوتی داره که حتما تو برنامه بعد خدمتتون توضیح خواهم داد.
امیدوارم که موفق باشید حتما برنامه بعد رو پیگیر باشید و ببینید تا استراتژی و نحوه طراحی سوال رو بودجه بندی رو خدمتتون عرض کنم شاد باشید.

/پایان قسمت دوم مجموعه روش صحیح مطالعه درس زیست شناسی کنکور

منبع: دکتر آی‌کیو

[adinserter name=”adment-468″]

لطفا به این تجربه امتیاز دهید