مطالعه به صورت تصادفی و بدون برنامه ممکن است بدترین اشتباهی باشد که هر‌ دانش آموز می تواند انجام دهد. البته داشتن یک برنامه مناسب هم کمی دشوار است. چیزی که شما نیاز دارید، برنامه‌ای است که کمترین زمان از دست رفته را در طول روز داشته باشید. با مجله بوکیاتو همراه باشید تا ۸ مرحله برای نوشتن یک برنامه مطالعاتی مناسب را با هم یاد بگیریم.


۱. مطالب هر روز را همان روز بخوانید

شما هر روز در مدرسه مطالب جدیدی را یاد می گیرید. پس هر روز بعد از مدرسه و رفتن به منزل مطالب جدیدی را که در طول روز در مدرسه یاد گرفتید در همان روز مطالعه کنید و خیال خودتان را راحت کنید. البته شاید بگویید که خسته هستید! خوب نیازی نیست بلافاصله بعد از برگشتن به منزل شروع کنید. نه، اول کمی استراحت کنید و سپس شروع به مطالعه کنید.
این کار زمان زیادی نمی خواهد چون شما مطالب را در مدرسه یاد گرفتید و فقط قصد تثبیت یا رفع اشکال آن را دارید و همچنین شب امتحان مجبور نیستید ساعت ها بیدار بمانید تا مطالب گذشته را بخوانید. پس حتما خود را مقید کنید که مطالب هر روز را در همان روز مرور کنید.

۳ روش مهم یک مطالعه عالی
پیشنهاد مطلب

 

۲. مطالب هفته را در آخر هفته بازنگری کنید

همیشه در آخر هفته، مطالبی را که در طول هفته یاد گرفتید رفع اشکال کنید و جاهایی را که خوب یاد نگرفتید دوباره بخوانید. در صورتیکه در طول هفته مرحله ۱ را انجام داده باشید، این کار هم زمان زیادی را از شما نمی گیرد و نگران تعطیلات آخر هفته خود نباشید.

موسیقی چه اثری بر روی مغز شما دارد؟
پیشنهاد مطلب

 

۳. طبق برنامه مدرسه مطالعه کنید

همیشه درس ها را طبق برنامه مدرسه تان مطالعه کنید یعنی اگر شنبه ریاضی دارید و دوشنبه زبان انگلیسی، نباید اول زبان بخونید. پس هر درسی که اول دارید را مطالعه کنید نه آنچه که دوست دارید بخوانید. لطفا نوبت را رعایت کنید تا به دردسر نیفتید.

بهترین مکان برای مطالعه کجاست؟
پیشنهاد مطلب

 

۴. زمان لازم برای مطالعه هر درس را تخمین بزنید

سعی کنید زمان لازم برای مطالعه هر درس را تخمین بزنید و ساعت خواندن آنها را مشخص کنید.

بررسی روش یادگیری لایتنر
پیشنهاد مطلب
[adinserter name=”in post”]

 

۵. میزان اهمیت هر درس را مشخص کنید

سعی کنید میزان اهمیت مطالعه هر درس را اولویت بندی کنید. یعنی اینکه اگر در هفته آینده امتحان درس ریاضی دارید آن را در اولویت اول قرار دهید.

۵ راهکار مطالعه هنگام خستگی
پیشنهاد مطلب

 

۶. کتابخانه بروید

اگر هیچ تکلیفی برای مدرسه ندارید به کتابخانه بروید. در آنجا حتما کتاب ها و مطالب زیادی برای یادگیری وجود دارد و کتابدار به شما کتاب هایی را برای یادگیری بیشتر پیرامون مطالب درسی‌تان معرفی خواهد کرد.

بهترین مکان برای مطالعه کجاست؟
پیشنهاد مطلب

 

۷. امتحانات گذشته را حل کنید

برخی از مدارس ممکن است یک بانک سوال از امتحانات گذشته داشته باشند و یا اینکه خودتان در اینترنت جستجو کنید. این امتحانات را حل کنید و میزان یادگیری خود را بسنجید. این کار به تثبیت و رفع اشکال مطالب یاد گرفته شده خیلی کمک می کند.

‌ ۲۰ نکته مهم برای مطالعه کردن
پیشنهاد مطلب

 

۸. فقط چند ساعت در روز مطالعه کنید

فقط چند ساعت در روز مطالعه کنید زیرا که مطالعه سلول های مغز شما را فعال می کند و اگر تعداد ساعات مطالعه شما زیاد باشد مغز شما خسته می شود. سعی کنید پس از مطالعه چند صفحه، خلاصه‌ای از آنچه را که خوانده‌اید بدون نگاه کردن به کتاب بر روی کاغذی بنویسید. اینطوری هم به مغزتان استراحت می دهید و هم مطالب را در ذهنتان تثبیت می کنید.

تمرکز حواس در هنگام مطالعه
پیشنهاد مطلب

نکته پایانی: در این مطلب سعی کردیم راهکارهایی را برای مطالعه منظم و داشتن یک برنامه مطالعاتی مناسب به شما معرفی کنیم. اما تنها کسی که می تواند یک برنامه عالی و مناسب شما را تنظیم و تهیه کنید، فقط خود شما هستید. چونکه هر کسی به روش هایی خاصی که فقط خودش می داند عادت دارد و راحت است. بنابراین حرف آخر را در ارائه یک برنامه مطالعاتی مناسب شما را فقط و فقط شما می زنید. 
نظر شما در مورد یک برنامه مطالعاتی مناسب چیست؟

منبع: wikihow

[adinserter name=”adment-468″]
لطفا به این تجربه امتیاز دهید