تکنولوژی بوکیاتو: در این مطلب از بوکیاتو قصد داریم شارژرهای قابل حمل یا همان پاوربانک‌ها را به شما معرفی کنیم. در اینجا به تعریف پاوربانک، انواع آن، طول عمر و نوع باتری این دستگاه‌ها خواهیم پرداخت. حتما با مجله بوکیاتو همراه باشید.


پاوربانک یا Power Bank چیست؟

پاوربانک (Power Bank) یا شارژر قابل حمل یک منبع انرژی الکتریکی (برق) است که می تواند مقدار تعیین شده‌ای از این انرژی را در خود ذخیره کند. با در اختیار داشتن چنین منبع انرژی می‌توانید هر وسیله دارای درگاه USB همچون گوشی هوشمند، اکشن کمرا، دوربین DSLR و دوربین فیلمبرداری، اسپیکر همراه، دستگاه‌ ردیابی موقعیت (GPS)، پخش‌ کننده‌ موسیقی (MP3 Player)، تبلت، ساعت هوشمند، کنترل‌ شارژی و حتی لپتاپ خود را شارژ کنید.


انواع پاوربانک

انواع مختلفی از پاوربانک ها وجود دارند اما اندازه یکی از ویژگی های مهم این دستگاه است. با اینحال در یک دسته‌بندی کلی می‌ توان پاوربانک‌ها را به دو دسته (استاندارد) جهانی و خورشیدی تقسیم کرد.

  • منابع خورشیدی: همانطور که از نام آنها پیداست این مدل با نور آفتاب شارژ می شوند. برای اینکار این نوع پاوربانک ها به پنل‌هایی خاص مجهز شده و از طریق نور آفتاب شارژ می‌شوند. به خاطر داشتن قیمت بالا، سرعت پایین شارژ شدن و نیازمندی به نور آفتاب، کمتر توسط عموم کاربران استفاده می‌شوند.
  • منابع استاندارد یا جهانی: پاوربانک‌های استاندارد یا جهانی که در فروشگاه ها به فروش می‌رسند از همین نوع هستند که توسط USB و با برق معمولی شارژ می‌شوند.
پاوربانک های خورشیدی

پاوربانک های خورشیدی که بدلیل سرعت پایین شارژ و قیمت بالای آنها مشتریان زیادی ندارند.

معرفی ۱۰ نرم افزار یادگیری زبان انگلیسی
پیشنهاد مطلب


طول عمر یک پاوربانک چقدر است؟

در اینجا دو شکل اصلی از طول عمر Power Bank وجود دارد که به آنها خواهیم پرداخت.

چرخه های تخلیه و شارژ: هر باتری قابل شارژ به تدریج از بین می رود. معمولا عمر یک باتری به تعداد چرخه های تخلیه و شارژ آن گفته می شود. برخی از بانک های ارزان تر ممکن است فقط ۵۰۰ بار چرخه تخلیه شارژ داشته باشند، یعنی شما می توانید ۵۰۰ بار از آن بصورت کامل استفاده کنید. اما مدل های بهتر تعداد چرخه های بیشتری دارند.
زمان تخلیه شارژ خودبخودی: تمام باتری‌ها، خواه قابل شارژ باشند یا معمولی، سطح مشخصی از کم شدن خودبخودی شارژ را دارند. برای باتری های قابل شارژ این روزها با مدار کنترل خود، مقدار کمی شارژ لازم است که این مدارها را زنده نگه دارد. در نتیجه همه این باتری ها نیز زمان محدودی برای حفظ شارژ خود دارند.

یک پاوربانک خوب می تواند شارژ خود را تا ۶ ماه با کمترین هدر رفت حفظ کند، اما مدل های با کیفیت پایین آن شاید تنها یک ماه بتوانند شارژ خود را حفظ کنند. البته شرایط محیطی هم بی تاثیر نیست و مثلا این اعداد برای دمای اتاق است و در خارج از این دما عملکرد آنها به طور قابل توجهی کاهش می یابد.

حتما بخوانید:‌ بهترین پاوربانک های زیر ۲۰۰ هزار تومان در دیجی کالا


تکنولوژی باتری پاوربانک‌ها چیست؟

تمام Power Bankها از باتری های قابل شارژ بر اساس تکنولوژی لیتیوم استفاده می کنند. باتری های لیتیوم یون و لیتیوم پلیمر متداول‌ترین باتری‌های مورد استفاده در پاوربانک‌ها هستند. دو تکنولوژی که در حال حاضر در باتری پاوربانک ها استفاده می شود:

  • لیتیوم-یونی: باتری های لیتیوم یون دارای تراکم انرژی بیشتری هستند، یعنی آنها می توانند بار الکتریکی بیشتری را در حجم یا حجم مشخصی ذخیره کنند و در نتیجه قیمت ارزان‌تری داشته باشند اما نکته منفی آنها طول عمر آنهاست که به مرور قدرت خود را از دست می دهند.
باتری های لیتیوم یونی

باتری های لیتیوم یونی

  • لیتیم-پلیمر: طول عمر این نوع باتری‌ها خیلی بیشتر است، بنابراین انتخاب بهتر هستند. با این وجود قیمت آنها به مراتب بالاتر است و در نتیجه ممکن است هر کسی نتواند این مدل را تهیه کند. گاهی اوقات شاید بهتر این باشد که کمتر هزینه کنید، به خصوص اگر احتمال دارد که به طور تصادفی خراب شود و یا آن را گم کنید.

در مجموع هر دوی این باتری ها خوب هستند و بسته به قیمت و عملکرد آنها هرکدام طرفداران خاص خود را دارند.


ظرفیت یک پاوربانک چقدر است؟

امروزه تنوع زیادی از پاوربانک ها با ظرفیت های مختلف در بازار وجود دارد و در محدوده تقریبا ۲۶۰۰ تا مدل هایی با ظرفیت ۱۰۰ هزار میلی آمپر نیز در بازار موجود است.


قیمت یک پاوربانک معمولی چقدر است؟

بسته به کیفیت، ظرفیت، برند و امکانات یک پاوربانک قیمت آن نیز متفاوت است. قیمت یک پاوربانک معمولی با ظرفیت ۱۰۰۰۰ میلی آمپر با مارک Adata در فروشگاه دیجی کالا حدود ۱۲۰ هزار تومان است (دی ۹۷). اطلاعات بیشتر


سخن پایانی

شارژرهای قابل حمل یا پاوربانک‌ها همانقدر مفید هستند که می توانند وسایل هوشمند شما را براحتی شارژ کنند. همانطور که دسترسی به یک منبع برق در هر زمانی که یک تلفن همراه یا سایر وسایل نیاز به شارژ دارند، همیشه امکان پذیر است، این Power Bank ها هستند که اکنون تبدیل به یک محصول ضروری شده‌اند و بسیار مفید هستند، مخصوصا هنگام مسافرت.

منبع: electronics-notes

لطفا به این تجربه امتیاز دهید